Talomme pienin tila on 3 m2 kylppäri, mutta työmäärällisesti se on kuitenkin kaikkein suurin työ.
Seinien ja kalusteiden purku aloitettiin kutakuinkin jo heti alussa, mutta nyt pari viimeistä kuukautta kylppäri on ollut enemmän tai vähemmän työn alla päivittäin. Kun kaiken purkamisen sai vihdoin tehtyä, niin sitten alkoi seinien uudelleen kasaaminen, johon aikaa upposi paljon kuviteltua enemmän.
Tähän väliin suuret kiitokset sille joka kylppärin muovit on liimannut seinään ja lattiaan. Mistään saumoista ei ollut mennyt vettä rakenteisiin, mikä oli ehkä suurin huoli vanhan vessan osalta.
Vanhat hirsiseinät eivät tietenkään olleet suoria, niin niitä sai sitten oikoa ilta toisensa jälkeen rima kerrallaan. Hirsien päälle tuli siis 40 cm välein rimoitus, johon kipsilevyt kiinnitetään.
Rappusten puolelle seinä jouduttiin rakentamaan melkein kokonaan uudestaan, sillä viisto portaiden osuus purettiin pois, jotta saimme tilaa suihkulle.
Portaikon puoleinen seinä myös eristettiin 15 cm kerroksella puukuitueristettä, sillä seinän takana oleva portaikko on kylmä tila. Portaikon päälle on kyllä tarkoitus tehdä lämpöeristetty luukku, jotta se pysyy hieman ulkotilaa lämimämpänä.

Oviaukko kodinhoitohuoneeseen suljetaan. Huomaa puuttuva oven vasen karmi, joka on otettu ikkunan alapuitteeksi.
Toinen rakennettava seinän kohta tuli kylppärin ja kodinhoitohuoneen väliseen oviaukkoon, joka suljetaan tilan pienuuden vuoksi.
Kylppärin puolella aukkoon tulee kipsilevy ja kodinhoitohuoneen puolella ensin lastulevy ja sen päälle huokolevy muun talon tapaan. Pelkän huokolevyn kanssa olisi ollut riski vahingoittaa seinää levyn läpi, sillä pelkkä huokolevy koolausten päällä ei ole kovinkaan tukeva ratkaisu. Rungoksi rimoituksen alle tuli muutama kakkosnelonen, jolla oviaukon paikkaus saatiin juuri seinän pintaan ja tosi tukevaksi rakenteeksi.
Kylppäriin tulee suihku, wc-istuin sekä allas- ja peilikaapit. Näille kylmä vesi saadaan suoraan lattiasta tulevasta vesiliittymästä ja lämminvesi käydään lämmittämässä seinän takana kodinhoitohuoneessa majailevassa lämminvesivaraajassa. Seiniin tuli siis muutamia läpivientejä vesiä varten. Lämmin vesi viedään kylppärin läpi myös keittiöön tiskipöydän käyttöön. Kalusteita varten seiniin tehtiin laudoista tuet asennusten kohdalle, niin kaakeloinin jälkeen voi huoletta tehdä kalustekiinnitykset kunnon ruuveilla.
Tämän hetken tilanne kylppärin osalta on se, että seinien vesieristys on valmis. Suihkun, saumojen ja läpivientien kohtaan tuli neljä ja muualla seiniin kolme kerrosta vedeneristysmassaa. Ohjeen mukainen määrä oli kaksi kerrosta, joten laitetiin sitten hieman reilummin varman pääle. Seuraavaksi pitäisi käydä katon kimppuun ja sitten opettelemaan laatoitusta. Elämme jännittäviä aikoja =)
ps. Vedeneristysmassa haisee varsin voimakkaalle, joten se olisi ollut kiva tehdä asunnossa jossa ei tarvitse asua samaan aikaan.